Mütəxəssislər deyir ki, mövsümü olmayan qidalar həssas yaş qruplarında olan insanlar yəni uşaqlar, yaşlılar, xroniki xəstəliyi olan insanlar hətta hamilə qadınlar üçün daha təhlükəlidir.
Mövzu ilə bağlı Sağlam Qidalanma üzrə mütəxəssis Məhsəti Hüseynova münasibət bildirdi:
Azərbaycan üçün qarpızın yetişmə vaxtı avqustun sonu sentyabrın əvvəlləri hesab olunduğuna görə, yalnız bu vaxtda yetişən qarpızın yeyilməsi məsləhət olunur. Bundan əvvəl satışda olan qarpızlar ya xaricdən gətirilən, ya da süni şəkildə yetişdirilən qarpızlar olduğuna görə tərkibində nitratların və nitritin miqdarı həddindən artıq çox olur. Bu da zəhərlənmə və allergiya kimi halların yaşanmasına səbəb olur.
Ətraflı olaraq videonu izləyin.
~ Abbaszadə Fidan