Mikrodalğalı sobalar TƏHLÜKƏLİDİR? – Mütəxəssis Məhsəti Hüseynova AÇIQLADI:

0 Shares

Mikrodalğalı soba qidaları qızdırmağın ən asan üsuludur. Ancaq bəzi qidaların tərkibində konservantlar olduğu üçün mikrodalğalı sobanın təsirindən bu qidalar keyfiyyətini itirir və zərərli maddəyə çevrilir.

– Belə olan halda nələrə diqqət etmək lazımdır?

Qida Təhlükəsizliyi Hərəkatının rəhbəri Məhsəti Hüseynova məsələ ilə bağlı münasibətini bildirdi.
Yaxşı olar ki, toyuq ətindən və yaxud digər ət yeməkləri var ki, bunların istifadəsi zamanı daha az dərəcədən daha az saniyələrdən istifadə olunsun. Bəzi hallarda gənclərimiz və ya vaxtın azlığından şikayət edən insanlar qidanın isdilməsi deyildə, bişirilməsi üçün mikrodalğalı sobadan istifadə edirlər. Bu isə tamamilə yolverilməzdir.

Ətraflı olaraq videonu izləyin.

~ Abbaszadə Fidan